Gendringse Orkest Vereniging

 

Muziek

 

GOV is een levendige vereniging waar jong en oud samen muziek maakt. We steken veel energie in het opleiden van jeugdleden. Met de cursus Muziek voor Iedereen kunnen kinderen van de basisschool, maar ook volwassenen, kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. De vereniging bestaat uit een harmonie orkest, een jeugdorkest en een dweilorkest. We vinden het belangrijk de leefbaarheid van Gendringen d.m.v. muziek in ere te houden!

 

 


De Gendringse Orkest Vereniging is een harmonie; naast koperblazers en slagwerk hebben we ook houtblazers, zoals klarinet, dwarsfluit en hobo. De G.O.V. staat onder leiding van dirigent Gerald Roerdinkholder uit Winterswijk. Het A-orkest telt zo’n 50 leden en heeft de meeste instrumentengroepen goed bezet. De repetitie is op donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de Gent te Gendringen.

 

 

Muziekvereniging G.O.V. is opgericht in 1900 en vierde in 2020 haar 120-jarig jubileum. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest (A-orkest), 3 leerlingenorkesten (B, C+ en C orkest) en de jeugdopleiding Muziek Maak Je Zelf. Naast het geven van concerten vindt u ons ook op straat waar we onze medewerking verlenen aan o.a. Palmpasen, Koningsdag, Dodenherdenking, Gendringse Kermis, Sinterklaas, etc. Om ons muzikale niveau vast te houden gaan we regelmatig naar concoursen van de KNMO. We komen uit in de derde divisie.