Bezienswaardigheden

Natuur beleven op Engbergen.

Gendringen staat bekend om zijn rijke historie en de mooie omgeving. Van welke richting je Gendringen ook binnenkomt; overal zie groen en natuur. Eén van de natuurgebieden is Engbergen. Van oorsprong zijn dit  rivierduinen die worden doorsneden door de Oude IJssel.

Om in tijden van hoog water overlast te voorkomen wordt de Oude IJssel hier de ruimte geboden en deze ruimte zorgt dan direct voor een aantrekkelijk natuurgebied.

Het gebied is toegankelijk voor het publiek dat hier kan wandelen  en fietsen. Het fietspad en het voetpad zijn over een kleine afstand verlaagd aangelegd en in perioden van hoog water fiets je dus letterlijk door een laagje water.

Ook het voetpad staat dan onder water, maar de wandelaar kan via z.g. stapstenen toch met droge voeten zijn tocht vervolgen. Een avontuurlijke belevenis voor zowel kinderen alsook voor volwassenen.

Bij de stuw – waar de Kleefse Graaf instroomt in de Oude IJssel – is een vistrap om de vissen de gelegenheid te bieden stroomopwaarts te zwemmen.

Wilt u meer weten over Engbergen? Kijk dan even op de website van Waterschap Rijn en IJssel, vul in het zoekscherm  ‘Engbergen’ in en klik door naar EVZ Oude IJssel Engbergen