Bezienswaardigheden

Natuur beleven op Engbergen.

Gendringen staat bekend om zijn rijke historie en de mooie omgeving. Van welke richting je Gendringen ook binnenkomt; overal zie groen en natuur. Eén van de natuurgebieden is Engbergen. Van oorsprong zijn dit  rivierduinen die worden doorsneden door de Oude IJssel.

Om in tijden van hoog water overlast te voorkomen wordt de Oude IJssel hier de ruimte geboden en deze ruimte zorgt dan direct voor een aantrekkelijk natuurgebied.

Het gebied is toegankelijk voor het publiek dat hier kan wandelen  en fietsen. Het fietspad en het voetpad zijn over een kleine afstand verlaagd aangelegd en in perioden van hoog water fiets je dus letterlijk door een laagje water.

Ook het voetpad staat dan onder water, maar de wandelaar kan via z.g. stapstenen toch met droge voeten zijn tocht vervolgen. Een avontuurlijke belevenis voor zowel kinderen alsook voor volwassenen.

Bij de stuw – waar de Kleefse Graaf instroomt in de Oude IJssel – is een vistrap om de vissen de gelegenheid te bieden stroomopwaarts te zwemmen.

Wilt u meer weten over Engbergen? Kijk dan even op de website van Waterschap Rijn en IJssel, vul in het zoekscherm  ‘Engbergen’ in en klik door naar EVZ Oude IJssel Engbergen

Op deze site hebben we ruimte gemaakt voor de lokale seniorenbond, voor de gebiedsmakelaar, Hulp Online Oost, het lokale Rode Kruis en voor de fotogroep Gendringen.

De inhoud van deze pagina's wordt regelmatig aangepast.

 

één van de laatst toegevoegde foto's.

door op de foto te klikken gaat u naar de fotogroep-pagina

Gendringenaren

 

N.a.v. de bijeenkomst over de toekomstvisie gistereavond is er gebleken dat nog meer samen werken een must is om ons dorp leefbaar te houden en te maken.

Om dit te bewerkstelligen kunnen verenigingen en mensen die in ons dorp iets willen organiseren dit op de site van Stichting Gendringen Leefbaar zetten. Zodat onze dorpelingen daar notie van kunnen nemen.

Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken of er niet dubbel op een datum georganiseerd wordt.

Zo weet iedereen wat er te doen is en kunnen betrokkenen onderling overleggen. Het mail adres is stichtinggendringen@hotmail.com

 

Mvg Stichting Gendringen Leefbaar

De plannen en tekening liggen er. Het nieuwe MMPstaat gepland voor medio zomer 2020.

 

In het gebouw komen 45 grotere appartementen van ca. 60 m2. Hiervan zijn er 20 voor Azora en 25 voor Wonion waarvan wederom 14 aan Estinea verhuurd worden. Daarnaast zijn er 26 kleinere appartementen van ca. 40 m2. Deze zijn verdeeld in twee groepen PG respectievelijk 8 en 9 appartementen en nog 9 platsen ELV.

 

De PG groepen zijn gehuisvest op de begane grond en hebben beiden een eigen huiskamer en een buitenruimte met afgesloten tuindeel.  Op de begane grond is ook de hoofdentree met naast gelegen het Grand Cafe en multifunctionele ruimten. Nabij de hoofdentree liggen ook de welnessruimte en de winkel. De grootere appartementen van Azora zin gehuistvest op de tweede en derde bouwlaag en zijn alle voorzien van een balkon. Op de derde bouwlaag zijn ook de ELV appartementen gesiteerd.

 

Leuke plannen- maar eerst wordt nog door de Meeuw uit Oirschot een tijdelijke huisversting met 72 plaatsen [32 PG en 40 somatiek] aan de Bongerdstraat in Ulft gebouwd om deze plannen te kunnen realiseren. De tijdelijke huisversting is eind november 2018 klaar is en de bewoners van het huidige MMP gaan dan hier naar toe verhuizen. In Januari 2019 beginnen de sloopwerkzaamheden en we hopen medio zomer 2020 het nieuwe MMP te kunnem gebruiken.